Op 28 april 2021 zijn de terrassen weer open gegaan. Deze heropening gaat echter gepaard met restricties ter waarborging van de volksgezondheid. Dit protocol is in samenspraak met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgesteld door de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), het Nederlands Horeca Gilde (NHG) en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en de vakbond ABGP heeft ingestemd met de inhoud.
Bescherming
Dit document is bedoeld om u te ondersteunen bij de implementatie van de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid bij u in het bedrijf. Met de maatregelen genoemd in dit document wordt gedefinieerd hoe gasten en medewerkers zich veilig binnen deze voorzieningen kunnen bewegen zodat de overdracht van het COVID-19 virus kan worden beperkt: van gasten naar medewerker, tussen medewerkers onderling en van medewerker naar gasten.
Richtlijnen leidend
Dit document geeft u (c.q. uw managers en bedrijfsleiders) houvast hoe u in de ‘1,5 meter-samenleving’ uw deuren weer kunt openen. Het is aan u om op basis hiervan eigen maatregelen te treffen.
Naast deze richtlijnen en maatregelen gelden onverminderd en steeds de HACCP-richtlijnen voor de borging van de voedselveiligheid.
Dynamisch
Omdat de situatie rondom COVID-19 voortdurend verandert, is dit een dynamisch document dat steeds aangepast wordt aan de geldende noodverordeningen en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Via de websites van de drie samenwerkende verenigingen is de meest actuele versie van dit protocol te bekijken. U kunt bij uw eigen branchevereniging terecht voor meer informatie over de actuele maatregelen en richtlijnen.
Download hier het volledig protocol.